Fredagseftermiddagen bjöd på ett overkligt vackert vårväder i Göteborg. Ännu ett kvällsdistanspass planerades snabbt in och trots en sval nordvästlig vind så värmde solen tillräckligt för att benvärmarna skulle packas ner i ryggfickan. Solen stod riktigt lågt i väster innan de långt senare drogs på under en underhållande balansakt på gräsmattan framför Fjärås kyrka.

Man kan nog så här i efterhand konstatera att det knappast går att få bättre förutsättningar för en fin tur runt Lygnern efter jobbet en vardagskväll. Vårens bästa pass; pigga ben trots löpintervaller dagen innan och ett förförande vackert landskap, i det närmaste självlysande ljusgrönt.

Vid 16.30-tiden rullade vi iväg söderut. Som vanligt tränas det på tub och högprofi.

Caroline fnyste åt backarna och mumlade något om Sa Calobra.

Maximflaskorna är verkligen fula. Byts snart mot Racerdepåns vita.

Carolines hoj är riktigt schysst nu och den passar henne helt perfekt. En klar förbättring mot tidigare cykel, framför allt avseende sittställning och storlek. Nu kör hon en Sintesi Ravie med Chorus 11 och Neutronhjul. Campas nya växelreglage visade sig vara en fullträff för hennes små händer och hjulen är också något av en solskenshistoria. De bara satt där på cykeln en dag, efter att sambon “lånat” de förra hjulen till sin vintercykel. Som alla vet är sådana lån permanenta, då ingenting som monteras på en vintercykel någonsin lämnar densamma.

Dags att släppa ner kedjan ibak, krypa ner i bocken och mata på utför. Sydsidan av Lygnern håller hög klass.

Personerna på bilden har kört sju Vätternrundor vardera. Snart ska en av dem köra en åttonde och därmed stör hon den delikata balans som råder i hushållet sedan snart ett år tillbaka.

Det ska vara roligt att träna. Glöm inte att tejpa era ventiler så att ni kan smygattackera på kanterna.

Imorgon ses vi på Kinnekulle. Ni finner mig vid vägkanten med något stort och svart på ögat.